Tips για να καθαρίσεις μόνος σου το κλιματιστικό σου

Στο εσωτερικό του, και πιο συγκεκριμένα στα φίλτρα του, κατοικούν σκόνη, ακάρεα, βακτήρια και μικροοργανισμοί που είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Για αυτό πρέπει να καθαρίζουμε το κλιματιστικό μας. Συνήθως το καθάρισμα γίνεται πριν τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν δηλαδή το χρησιμοποιούμε και πιο συχνά! Για αυτό σήμερα θα δούμε κάποια tips για το πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό μόνοι σας.

Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού θα χρειαστείτε 1/2 φλυτζάνι ξύδι και 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό. Τοποθετήστε τα δύο υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και ανακατέψτε καλά. Βγάλτε τα φίλτρα από το κλιματιστικό και αφού τα τινάξετε για να φύγει η πολλή σκόνη, βάλτε τα στη λεκάνη με το νερό και το ξύδι και αφήστε για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους! Μπορείτε να τα αφήσετε στο μπαλκόνι να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Το εσωτερικό του κλιματιστικού μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα ειδικό καθαριστικό, με ένα πινέλο και νερό. Ψεκάστε με το καθαριστικό στα σημεία που χρειάζεται, στην συνέχεια καθαρίστε με το πινέλο και ξεπλύνετε με νερό. Το ιδανικό για το νερό θα ήταν να το βάλετε σε μια τρόμπα/πιεστικό, την οποία μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα μας!

Τέλος, για να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι νερό! Μπορείτε δηλαδή να την πλύνετε και με το λάστιχο στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, εύκολα και γρήγορα! Ευκαιρία για να πλύνετε και το μπαλκόνι και να δροσιστείτε! 

Καλή επιτυχία!

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση