Πόσο σημαντικό είναι το νερό και η χρήση φίλτρου !

Το νερό είναι το βασικό συστατικό του υγρού που βοηθά στην κατάποση (σάλιο) αλλά συμβάλλει ταυτόχρονα και στην αντίληψη της όσφρησης και της γεύσης των τροφών. Επίσης, λειτουργεί ως λιπαντικό μέσο για τις αρθρώσεις και τους μυς, αφού απορροφά κραδασμούς, περιορίζει τις τριβές και προστατεύει από κατάγματα σε ενδεχόμενη πτώση. Το νερό αποτελεί το σημαντικότερο ίσως συστατικό των ζωντανών οργανισμών και αυτό γιατί είναι απαραίτητο σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες. Αν και χωρίς τροφή μπορούμε να επιβιώσουμε μέχρι και 50 ημέρες, χωρίς νερό θα επιζήσουμε μόνο μερικές ημέρες, ακόμη και σε δροσερό κλίμα Το σώμα ενός μέσου ενήλικα εμπεριέχει τουλάχιστο 65% νερό ενώ τα παιδιά μπορεί να φθάσουν και το 75%. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σχεδόν από 75% νερό επομένως η παρουσία του είναι απαραίτητη και για τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Όσο αφόρα τη ποιότητα του νερού που επιλέγουμε για να πιούμε, το πόσιμο νερό των πόλεων δεν περιέχει φυτοφάρμακα, εξασθενές χρώμιο, μόλυβδο, αρσενικό και άλλες ουσίες που καθιστούν το νερό επικίνδυνο. Άρα υπάρχει λόγος να εγκαταστήσουμε φίλτρο νερού που θα αφαιρεί συστατικά που δεν υπάρχουν στο πόσιμο νερό;

Η απάντηση είναι όχι. Όμως, τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού των πόλεων είναι το χλώριο και τα ιζήματα που μεταφέρονται στο νερό. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς έχει συνδεθεί με σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο. Επίσης, καθώς το νερό περνά μέσα από παλιά συστήματα ύδρευσης που περιέχουν σκουριά και βρωμιά ,συμπαρασύρει μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών που καταλήγουν στο ποτήρι μας. Ο λόγος, λοιπόν, που είναι απαραίτητη η εγκατάσταση φίλτρου νερού, είναι για να απαλλάξουμε το νερόμας από το χλώριο και τα ιζήματα. Μην ξεχνάμε πόσο αναγκαίο είναι να έχουμε καθαρό νερό από τη βρύσημας, αφού η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο να το πίνουμε, αλλά και στο να πλένουμε τρόφιμα και να τα μαγειρεύουμε σε αυτό. Είναι απαραίτητο το φίλτρο νερού εάν βράζω το νερό που πίνω; Είναι αλήθεια ότι ο βρασμός εξουδετερώνει το χλώριο στο νερό. Δεν εξουδετερώνει όμως τις υπόλοιπες βλαβερές ουσίες όπως τη βρωμιά, τη σκουριά και τα μικροσωματίδια που υπάρχουν στο νερό του δικτύου. Επομένως, μόνο το φιλτραρισμένο νερό μάς παρέχει ασφάλεια και μας προσφέρει υγεία μέσα από όλες τις χρήσεις του νερού της βρύσης. Ανακάλυψε όλα τα φίλτρα νερού στη σελίδα μας και απέκτησε σήμερα κιόλας το δικό σου για να πίνετε και να μαγειρεύετε με υγιεινό νερό !

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση