Tips για το πως να προστατευτείτε από τα κουνούπια!

Τα είδη των κουνουπιών είναι 3.500 και στην Ελλάδα υπάρχουν 60 από αυτά. Όλα τα έντομα έτσι και τα κουνούπια χρειάζονται ενέργεια στην καθημερινότητα τους, την οποία λαμβάνουν από το νέκταρ των λουλουδιών ,τις εκκρίσεις των εντόμων και τα ώριμα φρούτα. Παρόλα αυτά τα θηλυκά κουνούπια χρειάζονται και αίμα για τη παραγωγή των αυγών τους!

Ήξερες ότι τα κουνούπια προσελκύονται από το χρώμα ρούχων που φοράς; Από το άρωμα που φοράς και από τη θερμοκρασία του σώματος σου; Όχι; Πολύ λογικό … αλλά δε πειράζει θα τα δούμε μαζί σήμερα!

1.Τα κουνούπια προσελκύονται από άτομα που φοράνε σκουρόχρωμα ρούχα, όποτε για τη δική σου ασφάλεια και ξεγνοιασιά επέλεξε ανοιχτόχρωμα ρούχα , όπως τα λευκά tshirt για εκείνες τις βόλτες στην εξοχή!

2.Τα κουνούπια δεν έχουν  κάποια ιδιαίτερο κριτήριο στην επιλογή φύλλου από την όποια θα πάρουν το αίμα. Βέβαια μελέτες έδειξαν ότι οι εγκυμονούσες  προτιμούνται περισσότερο κι αυτό γιατί είναι αυξημένη η θερμοκρασία του σώματος τους αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουν είναι περισσότερο.

3.Τα κουνούπια προτιμούν το ιδρωμένο και όχι τόσο το καθαρό δέρμα. Χρησιμοποιούν την όσφρηση τους  για να επιλέξουν ποιον θα «τσιμπήσουν» για αυτό κάνε ένα ντουζάκι πριν βγεις, να μη σας επισκεφτεί κανένα κουνούπι!

4.Τα κουνούπια σιχαίνονται τις έντονες  μυρωδιές  και κυρίως αυτές  που περιέχουν χημικές ουσίες. Για αυτό πριν βγείτε χρησιμοποιήστε αντικουνουπικά προϊόντα όπως roll-on,spray και βραχιολάκια. Επίσης το γνωστό σε όλους μας φιδάκι είναι μια καλή λύση για τα βράδια που θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο μπαλκόνι μας. Σας βάζω  παρακάτω και κάποια εντομοαπωθητικά  μηχανήματα που θα βρείτε στο site μας!

Αυτά για σήμερα, ελπίζω να σας βοήθησαν οι συμβουλές  μου και να τις χρησιμοποιήσετε για την επόμενη σας βόλτα!

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση