TIP: Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Για τη συντήρηση και τη σωστή λειτουργία του θερμοσίφωνα, υπάρχουν κάποιες εργασίες που μπορούν να γίνουν από τον ιδιοκτήτη – αρκεί να έχει εύκολη πρόσβαση στον ηλιακό του – και άλλες που απαιτούν υδραυλικό.

Είναι καλό να επισκέπτεσαι τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα και να καθαρίζει τον συλλέκτη με νερό και κάποιο καθαριστικό – αρκεί σαπούνι ή κάποιο καθαριστικό για τζάμια – έτσι ώστε να συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Εννοείται ότι στη φάση αυτή θα πρέπει να γίνεται κι ένας οπτικός έλεγχος για τυχόν ζημιές και διαρροές. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάτι «ύποπτο», θα πρέπει αμέσως να ειδοποιηθεί κάποιος ειδικός!

  • Ποιες εργασίες πρέπει να αναλάβει υδραυλικός:

1.Εσωτερικός καθαρισμός boiler
2.Αλλαγή ανοδίου
3.Συντήρηση ηλιακού με αντιψυκτικό
4.Αντικατάσταση φλάντζας αντίστασης

  • Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση ηλιακού;

Καλό είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας να συντηρείται μία φορά το χρόνο, κατά προτίμηση πριν ή μετά το καλοκαίρι και πριν πιάσουν ή μετά τα κρύα του χειμώνα. Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι κατάλληλες εποχές! 

Η τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι καλύτερο να γίνεται Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, δηλ. πριν μπει ο χειμώνας. Αυτό, γιατί η μειωμένη ηλιοφάνεια και οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μειώνουν την απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα και εκ των πραγμάτων παράγεται λιγότερο ζεστό νερό με τη βοήθεια του ήλιου.


Σου φάνηκε χρήσιμο;

#nexttoyouineveryproject

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.