Πώς θα καθαρίσεις το χαλί σου από τους λεκέδες

Ήρθαν οι γιορτές, το σπίτι γέμισε παιδιά, συγγενείς, κατοικίδια. Όμως κάθε σπίτι που έχει ζωή, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει και ζημιές. Και δυστυχώς τα χαλιά μας είναι σχεδόν πάντοτε το «θύμα» της υπόθεσης. Έτσι και τώρα που πέρασαν οι γιορτές μετράμε «απώλειες». Για να δούμε όμως πώς θα εξουδετερώσουμε τους λεκέδες αυτούς για να έχουμε τα πιο καθαρά χαλιά και το πιο όμορφο σπίτι.

Καφές, σάλτσα, γάλα. Οι καθημερινοί εχθροί. Οι λεκέδες που αντιμετωπίζουμε όλοι καθώς η χρήση αυτών είναι καθημερινή, άρα οι ζημιές με αυτούς είναι αναπόφευκτοι. Το μυστικό είναι να πάρεις ένα απορροφητικό χαρτί και να τρίψεις πολύ προσεκτικά με απορρυπαντικό και ξύδι. Μετά το αφήνεις να στεγνώσει μόνο του.

Σοκολάτα, αυγό, λίπη και φρούτα. Άλλη μια λίστα με καθημερινούς λεκέδες. Και εδώ η λύση είναι η ίδια, αλλά με διαφορετική διαχείριση. Πάρε πρώτα ένα μαχαίρι και ξύσε την επιφάνεια μέχρι να αφαιρέσεις ό,τι μπορεί να αφαιρεθεί.

Αλκοόλ. Και πάλι η μαγική λύση είναι το απορρυπαντικό μαζί με ξύδι. Με ένα απορροφητικό πανί τρίβεις μέχρι να φύγει ο λεκές.

Σκουριά. Και τέλος ένας λεκές που νομίζουμε πως  δεν βγαίνει καθόλου. Βγάλε το χαλί σου στο μπαλκόνι να το βλέπει ο ήλιος και ρίξε πάνω στον λεκέ λεμόνι και αλάτι. Άφησε το να το δει ο ήλιος για αρκετή ώρα. Μετά ξέπλυνε με νερό και αν δεν έχει βγει εντελώς ο λεκές χρησιμοποίησε τοπικά και λίγο ξύδι.

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.