Πώς θα καθαρίσεις το σπίτι σου από τις σταγόνες μπογιάς

Το σπίτι σου είναι βαμμένο, ανανεωμένο και ολοφώτεινο, αλλά μικρές σταγόνες και πιτσιλιές μπογιάς έχουν στάξει στο πάτωμα. Όσο προσεχτικός και αν ήσουν είτε εσύ, είτε ο ελαιοχρωματιστής που το έβαψε, σίγουρα έστω και μια σταγονίτσα κάπου έσταξε και λέρωσε το παρκέ ή τα πλακάκια.

Για αρχή, μην πανικοβάλλεσαι! Συμβαίνει σε όλα τα σπίτια. Και στα σπίτια των καλύτερων οικογενειών, που λέει κι ο λαός!

Αν το πάτωμα σου είναι ξύλινο ή laminate μην προσπαθήσεις να το τρίψεις με ένα βρεγμένο πανάκι πριν στεγνώσει η σταγόνα μπογιάς, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να πάρεις ναι μεν το μεγαλύτερο τμήμα της μπογιάς, αλλά η στάμπα που θα αφήσει θα απορροφηθεί άμεσα από το υλικό του πατώματος και μετά δεν θα βγαίνει με κανέναν τρόπο.

Αν είναι ακόμα υγρό και δεν έχει προλάβει να στεγνώσει καλά η μπογιά που έπεσε κάτω, πάρε ένα πανάκι, βρέξε το με ασετόν και καθάρισε επιτόπου τις σταγόνες.

Εάν πάλι δεν πρόλαβες να αντιληφθείς τις σταγόνες όσο ακόμα ήταν φρέσκιες ή μόλις μπήκες σε ένα σπίτι που αυτές οι πιτσιλιές δεν καθαρίστηκαν ποτέ, μπορείς να πας απευθείας στο μπάνιο σου και να πάρεις το παλιό σου ξυραφάκι.  Με πολλή προσοχή και με τρυφερές κινήσεις προσπάθησε να ξυρίσεις μια λεπτή επιφάνεια της κηλίδας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνέχισε να ξυρίζεις την σταγόνα σιγά σιγά μέχρι να εξαφανιστεί. Πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός και δεν θα μείνει κανένα σημάδι.

Για οτιδήποτε κι αν χρειαστείς, η ομάδα του Γεωργίου είναι δίπλα σου!

 

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση