Πως θα  εξοικονομήσεις νερό στο σπίτι και στον κήπο?

 Η εξοικονόμηση νερού αποτελεί μια ανάγκη της εποχής, όχι μόνο για την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά κυρίως για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που δυσκολεύει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της γης και ουσιαστικά αποτελεί μια επένδυση για τις επόμενες γενιές με πολύ απλά βήματα και σχεδόν χωρίς να στερηθείς τίποτα.

 Ας δούμε πολύ απλούς τρόπους διαχείρισης του νερού με τους οποίους  θα εξοικονομήσουμε χιλιάδες λίτρα νερού.

1. Ο πιο απλός τρόπος είναι να κλείνουμε την βρύση όταν δεν χρειαζόμαστε νερό και να μην το αφήνουμε να τρέχει. Αν όλοι απλά κλείναμε την ροή του νερού όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, το αποτέλεσμα θα ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό.

 2. Μπορείς ακόμη να πλένεις την σαλάτα που ετοιμάζεις μέσα σε ένα μπολ και όχι σε τρεχούμενο νερό καθώς δεν μπορείς να υπολογίσεις με αυτόν τον τρόπο πόσο νερό καταναλώνεις.  Το νερό που χρησιμοποιείς και θα περισσέψει χρησιμοποίησε για να ποτίσεις τα λουλούδια σου.

 3. Μαζεύοντας το βρόχινο νερό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πάρα πολλούς τρόπους. Αυτός ο τρόπος είναι ο κατεξοχήν πιο μαζικός και άμεσα αποτελεσματικός για την εξοικονόμηση νερού. Αν σε ενδιαφέρει να το δούμε πιο αναλυτικά ενημέρωσε μας για να αφιερώσουμε ένα άρθρο μόνο σε αυτή την επιλογή.

4. Χρησιμοποιώντας πλυστικό μηχάνημα εξοικονομείς περίπου 50% νερό και φυσικά πολύ χρόνο. 

5. Ακόμη υπάρχει και η επιλογή του πιεστικού μηχανήματος με την ίδια εξοικονόμηση και τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

6. Μια ακόμη καλή επιλογή είναι τα καζανάκια διπλής ροής με τα οποία επιλέγεις κάθε φορά την ποσότητα νερού που θα χρειαστείς. Αν όμως έχεις καζανάκι και δεν μπορείς άμεσα να το αντικαταστήσεις, ένα κόλπο είναι να βάλεις ένα μπουκαλάκι νερού ενός λίτρου γεμάτο με άμμο ή με νερό μέσα στο καζανάκι σου, μέχρι να προμηθευτείς ένα καινούριο.

7. Για τον κήπο σου και το πότισμα του θα σου πρότεινα να επιλέξεις προγραμματιστή αυτόματου  ποτίσματος . Με πολύ οικονομικά εξαρτήματα που συνδέονται με την βρύση ή με το λάστιχο προγραμματίζεις την ώρα του ποτίσματος και την ποσότητα του νερού  και εν συνεχεία μπορείς να προμηθευτείς εργαλεία αυτόματου ποτίσματος, τα γνωστά beck, που ποτίζουν τα άνθη με την κατάλληλη δόση νερού.  Έτσι δεν θα ξεχαστείς ποτίζοντας παραπάνω ή λιγότερο τα φυτά σου.

 8. Τέλος αν θέλεις να προμηθευτείς φίλτρου νερού, επίλεξε ένα που να περιέχει φίλτρο εξοικονόμησης νερού.

 Δες την λίστα παρακάτω που σου προτείνω τα καλύτερα προϊόντα για ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια μείωσης νερού.

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.