Πως θα απαλλαγώ από την υγρασία μέσα στο σπίτι?

 Τις εργασίες που κάνουμε κάθε χρόνο με την έλευση του χειμώνα, ήρθε η εποχή να τις ξεκινήσουμε και φέτος, καθώς το κρύο κάθε μέρα ολοένα και δυναμώνει. Ακόμη, φέτος ενόψει την ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε, είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατευτούμε όσο το δυνατό περισσότερο από το κρύο και με έμμεσους τρόπους για την εξοικονόμηση χρημάτων.

 Θα δούμε απευθείας κάποια μικρά και ανέξοδα κόλπα για να μειώσεις την υγρασία, η οποία όχι μόνο καταστρέφει  τα έπιπλα και τα ρούχα, αλλά είναι και πολύ ζημιογόνα για την υγεία, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά ή για άτομα με προβλήματα υγείας.

 Μην απλώνεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Το ξέρω ότι συγκεκριμένα τις βροχερές μέρες αυτή η επιλογή φαντάζει ιδανική, όμως είναι μια πολύ κακή συνήθεια που γεμίζει υγρασία το σπίτι. Ακόμα και το ανοιχτό παράθυρο στην ανάκληση δεν είναι ικανό να κάνει την υγρασία να φύγει. Η απλώστρα με τα ρούχα φρόντισε να είναι έξω στο μπαλκόνι ή την βεράντα σου.

 Αέρισε το σπίτι σου καθημερινά. Όλες οι παλιές νοικοκυρές κάνουν καθημερινό πρωινό αερισμό και κάτι παραπάνω ξέρουν. Άνοιξε διάπλατα όλα τα παράθυρα του σπιτιού σου και εξουδετέρωσε την συσσώρευση υγρασίας σε όλα τα σκοτεινά σημεία. Προσοχή όμως, αν είναι βροχερή η μέρα και τα επίπεδα της υγρασίας έξω είναι πολύ υψηλά, απέφυγε τον αερισμό γιατί το μόνο που θα επιτύχεις είναι να αυξήσεις την υγρασία εντός. Χρησιμοποίησε σωστά και τον απορροφητήρα σου αλλά και τον εξαερισμό του μπάνιου όταν μαγειρεύεις ή κάνεις μπάνιο αντίστοιχα.

 Το κλιματιστικό μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι γνωστό ότι το κλιματιστικό ξεραίνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού και μάλιστα αυτό λογίζεται ως ένα μειονέκτημα της χρήσης του. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα σε βοηθήσει πάρα πολύ με την υγρασία καθώς σε 10 με 15 λεπτά χρήσης του η υγρασία μειώνεται κατακόρυφα.

 Μην συγκεντρώνεις πολλά φυτά εντός του σπιτιού.  Όσο και αν αγαπάς τα φυτά και τις γλάστρες σου, μέσα στον χώρο σου ανεβάζουν την υγρασία στον αέρα σου. Θα σου πρότεινα να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες γλάστρες εντός της οικίας σου και καλύτερα να καλύψεις το χώμα με χαλίκι.

 Χρησιμοποίησε αφυγραντήρα, για πολλούς λόγους αυτά τα μηχανήματα είναι τόσο διαδεδομένα, αφού η διαφορά μετά την χρήση του είναι ριζική. Κερδίζεις και από την κατανάλωση ενέργειας για την θέρμανση, στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα σου και βοηθά πολύ στην υγεία.

 Ό,τι και να χρειαστείς, εμείς εδώ στον Γεωργίου ΑΕΒΕ, το έχουμε. Μην διστάσεις να μας ζητήσεις αυτό που θες.

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.