Πώς να προστατέψεις τα λουλούδια σου από το κρύο

Έχουμε μπει στην καρδιά του χειμώνα και τα λουλούδια που έχεις σε γλάστρες έξω στο μπαλκόνι ή την αυλή σου άρχισαν να μαραζώνουν από το κρύο. Αν θέλεις να μάθεις  τα μυστικά για να μην "καούν" από το κρύο, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Το πρώτο και πιο απλό βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις σε μια πιο προστατευμένη θέση από το κρύο. Διάλεξε μια γωνία που ο κρύος αέρας δεν διαπερνά και τοποθέτησέ τα εκεί.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ, εφοδιάσου με νάυλον και τύλιξε τα. Πολύ σημαντικό: να ανοίξεις τρύπες για να αναπνέουν.

Ένα ακόμη μυστικό για τα πιο ωραία λουλούδια είναι να τα έχεις πάντα σε γλάστρα ένα νούμερο μεγαλύτερη, ανεξαρτήτως εποχής και θερμοκρασιών.

Εάν χιονίσει και καλυφθούν με χιόνι, μην πανικοβληθείς. Τα λουλούδια καίγονται από τον πάγο και όχι από το χιόνι. Καθάρισε τα με προσοχή, ώστε να μην επιβαρύνονται από το χιόνι και περίμενε να ανέβει η θερμοκρασία.

Φρόντισε να μην τα ποτίζεις όταν έχει πολύ κρύο, τις βραδινές ώρες, αλλά και όταν έχει δυνατό αέρα. Προμηθεύσου με σιδερένια  στηρίγματα για να μην τα σπάσει ο δυνατός αέρας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην τα βάζουμε δίπλα σε σημεία με έντονη θερμότητα, όπως καλοριφέρ και σόμπες. Ακόμη να τα ποτίζουμε συχνά, αλλά να μην υπερβάλουμε με την ποσότητα του νερού.

Μην ξεχνάς να κλαδεύεις κάθε κλαδάκι που έχει μαραθεί, αφήνοντας μόνο τα υγιή πάνω στο λουλούδι.

Ακόμη ένα μυστικό που το ξέρουν όλοι, αλλά δεν το τηρούν, είναι να έχεις διαλέξει το σωστό χώμα. Έτσι θα έχουν τα λουλούδια σου καλύτερες συνθήκες και θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Και μην ξεχνάς ότι η κηπουρική θέλει αγάπη!  

Για ό,τι χρειαστείς, παράγγειλε από τον Γεωργίου και με ένα κλικ θα έχεις στην πόρτα σου τα καλύτερα υλικά.  

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.