Ποιο εργαλείο κοπής ξύλου χρειάζεσαι

Όλοι οι τεχνίτες όταν αποφασίζουν να αγοράσουν ένα νέο εργαλείο και να μεγαλώσουν τον εξοπλισμό τους, βρίσκονται μπροστά σε δίλημμα σχετικά με το τι εργαλείο να διαλέξουν και πώς θα επωφεληθούν από αυτήν την επιλογή.

Η πρώτη σωστή απόφαση είναι να εμπιστευτείς μια επώνυμη και αξιόπιστη εταιρεία που θα σου προσφέρει εγγύηση, αλλά και την βεβαιότητα ότι θα δουλέψεις με ένα εργαλείο το οποίο έχει ισχύ και δύναμη. Επίσης, να αγοραστεί από ένα κατάστημα με επωνυμία που εγγυάται ότι θα το παραλάβεις σε άριστη κατάσταση, αλλά κι αν ενδεχομένως χρειαστείς επικοινωνία με την εταιρεία θα μεσολαβήσουν.

Για τους αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν χωρίς να έχουν πολλή εμπειρία, η καταλληλότερη επιλογή είναι το φαλτσοπρίονο κι αυτό γιατί είναι σταθερό, δεν απαιτείται πολύ κοντινή επαφή με το πριόνι και είναι εύκολο να γίνει μια κοπή με ακρίβεια. Χρησιμοποιείται για να κοπεί ένα μακρύ κομμάτι ξύλου σε μικρότερα και επίσης μπορεί να κόψει ευθεία αλλά και φάλτσα. Δεν μπορεί να κόψει, όμως, πολύ πλατιά κομμάτια ξύλου ή κόντρα πλακέ.

Το δισκοπρίονο είναι μια άλλη επιλογή, η οποία είναι σχετικά πιο οικονομική. To δισκοπρίονο είναι πολύ ευέλικτο, αλλά και πολύ χρηστικό εργαλείο. Μπορείς να κάνεις ακριβώς τις ίδιες κοπές με το φαλτσοπρίονο και επιπλέον, να κάνεις κοπές και σε πολύ φαρδιά επιφάνεια ξύλου και σε κόντρα πλακέ. Με την χρήση ενός οδηγού για δισκοπρίονα μπορείς να επιτύχεις κοπές με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Ακόμη ένα υπέρ αυτού του εργαλείου είναι ότι δεν είναι σταθερό και μεταφέρεται πάνω στο ξύλο που θέλεις να δουλέψεις. Όσον αφορά τα κατά αυτού του εργαλείου, χρειάζεται εξοικείωση για να νοιώσεις άνετα στην χρήση του, οπότε δεν θα το πρότεινα σε έναν αρχάριο.

Η σέγα είναι ακόμη ένα εργαλείο κοπής ξύλου το οποίο είναι κατάλληλο για να κόβεις σχήματα και καμπύλες που θες να αφαιρεθούν από ένα πλατύ κομμάτι ξύλου ή από ένα κόντρα πλακέ. Η λεπίδα της κινείται πάνω κάτω και δεν έχει κυκλικό σχήμα όπως τα προηγούμενα εργαλεία που είδαμε.

Τέλος, υπάρχει και ο ηλεκτρικός επιτραπέζιος δίσκος κοπής που χρησιμοποιείται για γρήγορες και ακριβείς κοπές σε κόντρα πλακέ ή και πιο φαρδιά κομμάτια ξύλου. Το μειονέκτημα αυτού του εργαλείου είναι ότι πρέπει να ανεβάσεις το ξύλο πάνω στον σταθερό πάγκο και επίσης ότι δύσκολα θα μετακινηθεί ο πάγκος λόγω όγκου και βάρους.

Πριν κατασταλάξεις στο εργαλείο που θέλεις να αγοράσεις, συνυπολόγισε όλα τα στοιχεία του καθενός, την χρήση που θες αλλά και την εμπειρία σου.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες ή έχεις επιλέξει, μπορείς να έρθεις στα καταστήματα μας ή να επισκεφτείς το e-shop μας. Με εμπειρία 52 χρόνων, είμαστε οι καλύτεροι σύμμαχοι για έναν τεχνίτη.

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.