Οργάνωση κήπου + tips για καθάρισμα εργαλείων

Είναι πολύ σημαντικό ο κήπος μας να είναι περιποιημένος και ιδιαίτερα την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο, όταν τα φυτά και το γρασίδι μεγαλώνουν πολύ πιο συχνά. Κι όχι μόνο αυτό. Τώρα που ο ήλιος πρωταγωνιστεί, περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στον κήπο μας, οπότε γιατί να μην είναι και τακτοποιημένος ο χώρος μας;

1. Κουρεύουμε συχνά το γκαζόν για να φαίνεται όμορφο αλλά και για να μη μαζευτούν πολλά ανεπιθύμητα έντομα.

2. Ποτίζουμε τα φυτά όσο συχνά χρειάζεται, για να ‘ναι υγιή και όμορφα!

3. Δεν τοποθετούμε στο κήπο μας πράγματα που δε χρειαζόμαστε. Μην ξεχνάτε ότι είναι χώρος ξεκούρασης και διασκέδασης κι όχι αποθήκη.

4. Αν παρόλα αυτά δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό του σπιτιού και θέλετε κάποια πράγματα να τα φυλάξετε στον κήπο σας, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε ντουλάπες αποθήκευσης, ώστε να είναι οργανωμένος ο χώρος σας!

Πέρα, όμως, από την οργάνωση και περιποίηση του κήπου είναι εξίσου σημαντικό να καθαρίζουμε και τα εργαλεία κήπου, για να λειτουργούν άψογα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

1. Εργαλεία όπως για παράδειγμα τα κλαδευτήρια και τα ψαλίδια χειρός χρειάζονται καθάρισμα μετά από κάθε χρήση. Εάν είναι λερωμένα μόνο με λάσπη ή υπολείμματα φυτών, τα καθαρίζουμε με μία μέτρια βούρτσα και λίγο απορρυπαντικό πιάτων που θα διαλύσουμε σε ζεστό νερό. Εάν είναι λερωμένα με κολλώδεις ουσίες οι οποίες επιμένουν στο τρίψιμο με βούρτσα, χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα που περιέχει αλκοόλ.

2. Όταν κόβουμε άρρωστα φυτά ή δέντρα, διαλύουμε χλωρίνη σε νερό και τα περνάμε ενδελεχώς με μία πετσέτα ή σφουγγάρι. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα ξαναχρησιμοποιήσουμε για να αποφύγουμε την εξάπλωση ασθενειών σε υγιή φυτά.

3. Ο σωστός καθαρισμός εργαλείων κήπου προϋποθέτει ότι μετά από χρήση νερού θα στεγνώνουν πολύ καλά, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία σκουριάς. Αν παρόλα αυτά κάποιο εργαλείο μας εμφανίζει ίχνη σκουριάς, δεν μας προβληματίζει. Το WD-40 είναι εξαιρετικό στην αφαίρεση της σκουριάς και δύσκολης βρωμιάς που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αντί να πετάξουμε, λοιπόν, τα παλιά μας εργαλεία, μπορούμε να τα κάνουμε σαν καινούργια ψεκάζοντας μια γενναία δόση WD-40!
Προσοχή, όμως, πριν ψεκάσουμε το WD-40 
επάνω στο μεταλλικό τμήμα του εργαλείου, ξύνουμε με μία σκληρή συρμάτινη βούρτσα το χώμα και την επιφανειακή βρωμιά. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη διείσδυση του προϊόντος και στην ευκολότερη διάλυση της σκουριάς! Το αφήνουμε να δράσει για μερικά λεπτά (ανάλογα την έκταση της σκουριάς) και σκουπίζουμε με ένα στεγνό πανί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία εάν χρειαστεί. Τα εργαλεία μας όχι μόνο θα γίνουν σαν καινούργια αλλά θα λειτουργούν και καλύτερα. Το WD-40 χάρη στη λιπαντική του δράση βοηθά τα κινούμενα μέρη να “ξεκολλήσουν”.

Καλό καθάρισμα!

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση