Μικρά μυστικά για να έχεις το πιο όμορφο και καθαρό σπίτι!

 Οι καθημερινοί ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι και κουραστικοί που όταν γυρνάμε σπίτι από την δουλειά το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι να ξαπλώσουμε στον καναπέ και χαλαρώσουμε ψυχή τε και σώματι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μαζεύονται όλες οι δουλειές για το σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα όλη την εβδομάδα να μην χαλαρώνει το μάτι σου μέσα στον χώρο και το σαββατοκύριακο να μην βρίσκεις χρόνο να ξεκουραστείς και να περάσεις όμορφα.

 Με ένα μικρό και γρήγορο πρόγραμμα μπορούμε να οργανώσουμε τον χρόνο μας και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο καθημερινά στις καθαριότητες που πρέπει να γίνουν. Και είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

 Ο απαιτούμενος χρόνος καθημερινά είναι μόνο ένα μισάωρο και το πρώτο μυστικό είναι το συμμάζεμα. Εάν ο χώρος σου είναι συμμαζεμένος, οι δουλειές γίνονται πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Ακόμη,  αλήθεια είναι πως όταν βλέπουμε έναν συμμαζεμένο χώρο, ψυχολογικά νιώθουμε πιο ξεκούραστοι και μας είναι πιο εύκολο να σηκωθούμε να κάνουμε κάποιες δουλειές.

 Η οργάνωση είναι το δεύτερο μυστικό. Οργάνωσε έξυπνα τον χώρο σου και τα πράγματα σου, τακτοποιώντας τα σε συγκεκριμένα σημεία, σε ντουλάπες, συρτάρια, κουτιά αποθήκευσης κα. Με αυτόν το τρόπο το συμμάζεμα σου θα είναι πολύ πιο γρήγορο και επιπλέον γλιτώνεις πάρα πολύ χρόνο από το ξεσκόνισμα που θα είχες να κάνεις αν όλα αυτά τα πράγματα ήταν έξω. Δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα βιβλία σου διακοσμημένα, ή όλα τα σουβενίρ, όλες τις φωτογραφίες κοκ.

 Εννοείται ότι με τα καταλληλότερα καθαριστικά η σύντομη ενασχόληση σου με τις δουλειές της καθαριότητας θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς να προμηθευτείς μεγαλύτερες σφουγγαρίστρες, παρκετέζες ή και επαγγελματικά καθαριστικά.

 Μια ακόμη πολύ έξυπνη ιδέα είναι να προμηθευτείς  ντουλάπες εξωτερικού χώρου, πλαστικές ή μεταλλικές και να τις τοποθετήσεις στην αυλή, στο μπαλκόνι ή δίπλα στην πόρτα εισόδου σου. Αποθήκευσε εκεί τα παπούτσια σου, βάλε τις ομπρέλες σου και ότι άλλο μπορείς να αφήσεις εκεί. Μόλις συμμάζεψες τον χώρο εισόδου σου.

 Τέλος , βάλε στην αποθήκη σου πλαστικές ραφιέρες, που μπορείς να βρεις σε πολύ καλές τιμές. Τακτοποίησε εκεί οτιδήποτε δεν έχει λόγο να βρίσκεται σε κοινή θέα στο σπίτι. Απορρυπαντικά, σακούλες με πράγματα, τα άπλυτα και ότι άλλο μπορείς να αποθηκεύσεις εκεί.

 Ελπίζω τα μυστικά μου να σου είναι χρήσιμα και αποτελεσματικά! Μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεσαι στο Κ. Γεωργίου και με ένα μόνο κλικ αυτό που θέλεις θα είναι στην πόρτα σου.

Μείνε συντονισμένος/η για περισσότερα tips!!

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση