4+1 tips για την οργάνωση κουζίνας!

Κάθε χρόνο κάνουμε όλες οι νοικοκυρές  την οργάνωση της κουζίνας και του ψυγείου μας. Εσύ την έκανες ή όχι ακόμα;; Αν όχι δες αυτά τα tips για γρήγορη και εύκολη οργάνωση κουζίνας.

Ας  ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά. Καθάρισμα! Έλα , το ξέρεις ότι η οργάνωση σημαίνει καθάρισμα και επίσης ξέρεις  πως αν το πάρεις απόφαση θες περίπου ένα 5 ώρο μες το νερό για την όλη διαδικασία… Κουραστικό;; Συμφωνώ ! Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα το κάνουμε πιο εύκολο και γρήγορο!

1.Επιλέγουμε τέτοιες δουλειές να τις κάνουμε συνήθως τις πρωινές ώρες .Ώστε αρχικά να μας φτάσει η μέρα και επίσης  γιατί νωρίς το πρωί είναι πιο δροσερός ο καιρός, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε. Για αυτό ξυπνήστε νωρίς , κάντε ένα καφεδάκι και ξεκινάμε!

2.Ετοίμασε τα ράφια και τα ντουλάπια σου απ ‘ τη προηγούμενη μέρα. Δηλαδή άδειασε και ξεσκόνισε τα ράφια ώστε την επόμενη μέρα το πρωί να έχεις να κάνεις  μόνο την οργάνωση και την τοποθέτηση των πιάτων κλπ στις θέσεις τους ,αφού πρώτα καθαρίσεις  τα πάντα όλα !

3.Ο καλύτερος φίλος  των νοικοκυρών είναι τα τάπερ! Ναι κορίτσια, μας έχουν σώσει.. Τι πιο ωραίο κι οργανωτικό να ανοίγεις τη ντουλάπα και να τα βλέπεις όλα τοποθετημένα σε τάπερ και σε συσκευασίας αποθηκεύσεις  τροφίμων κι όχι μόνο! Αν πάλι είσαι από τις πολύ οργανωτικές νοικοκυρές είμαι σίγουρη ότι τα θες και όλα στο ίδιο χρώμα.

4.Οργάνωση στα πάντα! Από τα μακαρόνια έως και τα λαχανικά στο ψυγείο πρέπει να υπάρχει οργάνωση. Είναι και το ψυγείο μέρος της κουζίνας όποτε δε παραλείπουμε την οργάνωση και το καθάρισμα του ψυγείου.

5.Η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά! Για αυτό εγώ θα σου πρότεινα και οργάνωση ακόμα και στα μικρά πράγματα στη κουζίνα, όπως τα μπαχαρικά και όλα γενικά σε μορφή «σκόνης», αλεύρι, καφές , ζάχαρη κ.α.

 

Αυτά λοιπόν όσο αφορά την οργάνωση της κουζίνας! Ελπίζω να βοήθησα και να ξεκινήσεις το καθάρισμα σύντομα….

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση