3+1 φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα!

Πόση ομορφιά δίνουν στο χώρο μας  τα φυτά και πόσο καλό κάνουν στην υγεία μας! Έλα παραδέξου το, δεν ήξερες καν ότι τα φυτά κάνουν κάτι καλό στην υγεία μας… Κι όμως !Τα φυτά στο εσωτερικό χώρο, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τυχόν μικρόβια κλπ. Οπότε πέρα από αισθητικούς και διακοσμητικούς  λόγους , τα φυτά έχουν και άλλες ιδιότητες.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα φυτά που μπορείς να βάλεις στο χώρο σου άφοβα , χωρίς άγχος και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.

1.Σανσιβιέρια

Ένα από τα αγαπημένα μου φυτά, εσωτερικού χώρου είναι η σανσιβιέρια ή αλλιώς η «γλώσσα της πεθεράς». Είναι το ιδανικότερο φυτό για κάποιον αρχάριο καλλιεργητή , αφού οι ανάγκες φροντίδας του είναι ελάχιστες! Ζει και σε σημείο με ελάχιστο φως και το ποτίζεται μια φορά το μήνα περίπου.

2.Ζάμια

Άλλο ένα αγαπημένο φυτό, εσωτερικού χώρου που πάλι δε θέλει και πολλά για να αντέξει στο χρόνο… Λίγο νερό , λίγο φως και είναι οκ! Είναι ένα απ’ τα φυτά που θα μπορούσες να βάλεις και στο μπάνιο σου αλλά και στην κρεβατοκάμαρα σου μιας και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου σου.

3.Κέντια

Κομψό και τόσο τροπικό φυτό, το αγαπώ! Ζει και στη σκιά αλλά και σε φωτεινό μέρος, πάντα , με προσοχή να μην είναι υπερβολικό σκοτάδι. Όσον αφορά το πότισμα το καλοκαίρι θέλει πιο συχνό και το χειμώνα σχεδόν την ξεχνάς…

4.Αλόη

Ένα φυτό γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ιδανικό για αρχάριους , θέλει λίγο πότισμα έως και καθόλου και δεν αντέχει σε σημείο που δέχεται το φως άμεσα μιας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο φύλλωμα της.

Αυτά λοιπόν για σήμερα, ελπίζω να σας έβαλα σε mood για πράσινο!

Το προϊόν προστέθηκε
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.